
Autor: | Zofia Nasierowska | Liczba stron: | 184 |
Wydawca: | Marginesy | Język publikacji: | polski |
ISBN: | 978-83-63656-15-7 | Data wydania: | 2011-05-15 |
Kategoria: | ebooki >> dokument, literatura faktu, reportaże |
Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości to sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego. Na potrawy, którymi delektowali się sławni goście pensjonatu w Laśmiadach, a wcześniej domu przy Fortecznej, słynącego z najlepszych przyjęć na Żoliborzu.
Pasztety, bliny, tobołki, faszerowane jaja, szczawiowa, grzybowa, koperkowa, żur, befsztyki, eskalopki, pierogi, zrazy, kremy, torty, sorbety, pączki i ptyś
Palce lizać! I czystymi odkrywać kolejne sekrety!
Dom Zosi Nasierowskiej był ostatnią ostoją ciepła, smaku i gościnności. Fotografie, które robiła swoim gościom, były zawsze odzwierciedleniem karmionych przez nią dusz. Prawdziwa dama estetyki i smaku, która zatrzymała mijające wartości.
Magda Gessler
Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI.