Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00057 006703 14488924 na godz. na dobę w sumie
Kuchnia: krok po kroku. Drób - ebook/pdf
Kuchnia: krok po kroku. Drób - ebook/pdf
Autor: Liczba stron: 47
Wydawca: Self Publishing Język publikacji: polski
ISBN: 978-83-938147-0-1 Data wydania:
Lektor:
Kategoria: ebooki >> poradniki >> kulinaria
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).

Książka jest napisana w formie kursu, który pokazuje i opisuje krok po kroku każdą czynność, przy dzieleniu drobiu na części oraz luzowaniu kości, które jest niezbędne do przyżądzenia faszerowanego kurczaka oraz galantyn drobiowych. Zawiera kilka przykładowych przepisów kulinarnych, sporządzanych krok po kroku. Każdy krok jest ilustrowany zdjęciem.

Znajdź podobne książki Ostatnio czytane w tej kategorii

Darmowy fragment publikacji:

. ELZBIETA STRYLCZUK-KŁUCINSKA , ELI GOTOWANIE KUCHNIA: KROK PO KROKU DRÓB Kuchnia : Krok po kroku | 2 Drób Kuchnia : Krok po kroku Elżbieta Strylczuk- Kłucińska ISBN 978-83-938147-0-1 Wszelkie prawa zastrzeżone . Rozpowszechnianie całości lub fragmentu w jakiejkolwiek postaci jest zabronione. Fotografowanie, kopiowanie, kserowanie, nagrywanie , powielanie , wypożyczanie w jakiejkolwiek formie spowoduje naruszenie praw autorskich . Wszystkie znaki występujące w publikacji są zastrzeżonymi znakami firmowymi bądź towarowymi ich właścicieli. Autorka dołożyła wszelkich starań by informacje zawarte w tej publikacji były kompletne , prawdziwe i rzetelne. Autorka nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody wynikające z wykorzystania informacji zawartych w publikacji lub jej użytkowania. Kuchnia : Krok po kroku | 3 Drób Wstęp Cykl poradników , skierowana jest przede wszystkim dla osób, które z gotowaniem do tej pory miały mało do czynienia. Z obserwacji wiem że książki kulinarne jakie są na naszym rynku, podają suche fakty nie uwzględniając drobnych szczegółów , które dla początkujących są dość istotne. Moje doświadczenie w gotowaniu oparte jest , na 37 – letnim prowadzeniu kuchni domowej, rodzinnej. Zawarłam w nich całe moje doświadczenie nabyte przez ten okres. W każdym poradniku podaje kilka przepisów , które wyjaśnia krok po kroku, wykonywane czynności. Kuchnia: Krok po kroku Drób | 4 Spis treści. Rozdział I - Narzędzia.......................................................................................................................5 - Sprawianie drobiu..........................................................................................................6 - Odcinanie ćwiartek od korpusu......................................................................................8 - Odcinanie skrzydeł od korpusu.................................................................................... 11 - Wycinanie piersi z drobiu(filetowanie)........................................................................ 12 - Porcjowanie …............................................................................................................ 16 - Podział ćwiartki........................................................................................................... 18 - Skrzydełka................................................................................................................... 20 Rozdział II - Luzowanie kości........................................................................................................... 22 Przepisy - Kaczka faszerowana....................................................................................................31 - Golonka z indyka pieczona.........................................................................................34 - Skrzydełka w bazylii …..............................................................................................36 - Kurczak w sosie jogurtowym......................................................................................37 - Miodowe kęski............................................................................................................39 - Roladki z szynką, ogórkiem i marchewką …........................................................... 42 - Rosół …........................................................................................................... 45
Pobierz darmowy fragment (pdf)

Gdzie kupić całą publikację:

Kuchnia: krok po kroku. Drób
Autor:

Opinie na temat publikacji:


Inne popularne pozycje z tej kategorii:


Czytaj również:


Prowadzisz stronę lub blog? Wstaw link do fragmentu tej książki i współpracuj z Cyfroteką: