
Autor: | Praca zbiorowa | Liczba stron: | |
Wydawca: | Wydawnictwo SBM | Język publikacji: | polski |
ISBN: | 9788378457787 | Rok wydania: | 2014 |
Kategoria: | ebooki >> poradniki >> kulinaria >> kuchnia polska |
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).
Bogactwo sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, dania mięsne, wegetariańskie i mączne, a także pomysły na pyszne desery i ciasta oraz tradycyjne nalewki i wina.
Polska kuchnia słynie ze smaków, które pozostały zarówno po upodobaniach
arystokratów, jak i chłopskich zwyczajach kulinarnych. Stąd na stołach królują smakowite zupy, mięsiwo – ze szczególnym uwzględnieniem dziczyzny i drobiu oraz potrawy mączne. Nie sposób też pominąć dania regionalne, które składają się na różnorodność rodzimego menu.
Książka zawiera sprawdzone przepisy na przystawki, zupy, dania mięsne, wegetariańskie i mączne. Czytelnik znajdzie w niej także pomysły na desery, ciasta, tradycyjne nalewki i wina.