Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00277 006195 13651327 na godz. na dobę w sumie
Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników - ebook/pdf
Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników - ebook/pdf
Autor: Liczba stron: 60
Wydawca: Eprofess Język publikacji: polski
ISBN: 978-83-930208-1-2 Data wydania:
Lektor:
Kategoria: ebooki >> nauka języków obcych
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).

Aż 430 e-kartoników do nauki slangu.

Poznaj pikantną stronę języka angielskiego! Tego nie nauczysz się w szkole ani na żadnym kursie językowym!

Znajomość języka angielskiego w dzisiejszych czasach to konieczność. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że biegłe porozumiewanie się w tym języku to niewątpliwie czynnik, który może mieć decydujący wpływ na zdobycie ważnego i dobrze płatnego stanowiska. Niestety, w szkołach i na różnego typu kursach językowych oferuje się wciąż literacki angielski, który nie uzupełniony o slang sprawia, iż uczący się ciągle odczuwają barierę językową oraz w wielu sytuacjach dnia codziennego w krajach anglojęzycznych są po prostu zagubieni.

Książka ta powstała z myślą o osobach, które chciałyby poznać język angielskich ‘od kuchni’. Czasem zaskakujące, czasem bulwersujące wyrażenia sprawią, iż nie będziesz mógł się oderwać od lektury, a wiedza zawarta w formie poręcznych e-kartoników sprawi, że w niedługim czasie przyswoisz więcej wyrażeń slangowych niż przypuszczałeś/łaś przed rozpoczęciem czytania. Więc nie zwlekaj! Czekając na autobus lub w kolejce w hipermarkecie bez wahania sięgaj po te magiczne kartoniki. Pamiętaj, że to od Ciebie zależy ile e-kartoników chcesz przyswoić w danym dniu. Nic na siłę! Lepiej zaczynać stopniowo, np. po 5 kartoników dziennie i powoli zwiększać ich liczbę. Nie zapominaj o powtórkach! Przynajmniej raz w tygodniu wróć do wcześniejszych kartoników i sprawdź swój stan wiedzy. Jeżeli okaże się, iż z jakimś wyrażeniem masz problem ponownie włóż dany kartonik z powrotem i wróć do niego później. Nasza pozycja wyszła naprzeciw rosnącym oczekiwaniom i potrzebom. Oprócz tradycyjnych kartoników z frazami w języku polskim i angielskich znajdziesz również quizy, zadani typu prawda – fałsz oraz na uzupełnianie.

Znajdź podobne książki Ostatnio czytane w tej kategorii

Darmowy fragment publikacji:

© Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Żory 2009 Wydanie I ISBN: 978-83-930208-1-2 Projekt okładki: Jacek Piekarczyk Skład: EPROFESS, Żory Wydawnictwo EPROFESS Żory www.eprofess.pl email: wydawnictwo@eprofess.pl Autor oraz wydawnictwo EPROFESS dołożyli wszelkich starań, by zawarte w tej publikacji informacje były kompletne i rzetelne. Nie biorą jednak żadnej odpowiedzialności za ich wykorzystanie, ani za związane z tym ewentualne naruszenie praw autorskich, patentowych i innych. Autor i wydawnictwo nie ponoszą również żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania informacji zawartych w publikacji. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nieautoryzowane rozpowszechnianie całości lub fragmentu niniejszej publikacji w jakiejkolwiek postaci jest zabronione. Kopiowanie w całości oraz we fragmentach, za pomocą urządzeń elektronicznych, kopiarek mechanicznych, nagrywających i innych, stanowi naruszenie praw autorskich. Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik str. 3 WSTĘP Znajomość języka angielskiego w dzisiejszych czasach to konieczność. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że biegłe porozumiewanie się w tym języku to niewątpliwie czynnik, który może mieć decydujący wpływ na zdobycie ważnego i dobrze płatnego stanowiska. Niestety, w szkołach i na różnego typu kursach językowych oferuje się wciąż literacki angielski, który nie uzupełniony o slang sprawia, iż uczący się ciągle odczuwają barierę językową oraz w wielu sytuacjach dnia codziennego w krajach anglojęzycznych są po prostu zagubieni. Książka ta powstała z myślą o osobach, które chciałyby poznać język angielskich ‘od kuchni’. Czasem zaskakujące, czasem bulwersujące wyrażenia sprawią, iż nie będziesz mógł się oderwać od lektury, a wiedza zawarta w formie poręcznych e-kartoników sprawi, że w niedługim czasie przyswoisz więcej wyrażeń slangowych niż przypuszczałeś. Więc nie zwlekaj! Czekając na autobus lub w kolejce w hipermarkecie bez wahania sięgaj po te magiczne kartoniki. Pamiętaj, że to od Ciebie zależy ile e-kartoników chcesz przyswoić w danym dniu. Nic na siłę! Lepiej zaczynać stopniowo, np. po 5 kartoników dziennie i powoli zwiększać ich liczbę. Nie zapominaj o powtórkach! Przynajmniej raz w tygodniu wróć do wcześniejszych kartoników i sprawdź swój stan wiedzy. Jeżeli okaże się, iż z jakimś wyrażeniem masz problem ponownie włóż dany kartonik do z powrotem i wróć do niego później. Nasza pozycja wyszła naprzeciw rosnącym oczekiwaniom i potrzebom. Oprócz tradycyjnych kartoników z frazami w języku polskim i angielskich znajdziesz również quizy, zadani typu prawda – fałsz oraz na uzupełnianie. Życzę wiele radości z odkrywania angielskiego świata slangu Autorka Martyna Somerlik Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik str. 4 Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik Jak korzystać z e-kartoników??? Poniższy przykład przedstawia jak korzystać z naszych e-kartoników. Nic prostszego. Wcześniej wydrukuj dwustronnie sobie kartoniki i odpowiednio je wytnij. Na jednej stronie karteczki napisane jest pytanie, słowo lub zwrot w języku angielskim, na drugiej - odpowiedź. Takie karteczki sobie czytamy, obracamy lub szukamy po numerkach i w ten sposób szybko zapamiętujemy. Możesz je zabrać ze sobą i korzystać z nich wszędzie. Pamiętaj, aby najpierw wydrukować strony nieparzyste, później włożyć wydrukowane kartki spowrotem do drukarki i wydrukować strony parzyste. Na drugiej stronie znajduje się odpowiedź. Szukaj tego samego numeru. - sayings, idioms, fixed expressions – O czymś, co cię w ogóle nie interesuje/ obchodzi powiesz: It’s not my cup of……… . a) coffee b) tea c) orange juice -1- -1- - sayings, idioms, fixed expressions – Odpowiedź b) It’s not my cup of tea Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik str. 5 -1- -2- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – TO HIT THE HAY TO GO TO THE DOGS -3- -4- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – TO MAKE A DOG’S BREAKFAST OF SOMETHIG -5- - SLANG: wyrażenia ogólne – BREAK A LEG! (US) -7- - SLANG: wyrażenia ogólne – GET! -6- - SLANG: wyrażenia ogólne – GO AND JUMP IN THE LAKE! -8- - SLANG: wyrażenia ogólne – TO HAVE EGGS ON ONE’S FACE TO DO SOMETHING FOR A LARK -9- -10- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – NO KIDDING! TO GET OFF MY CASE! Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik str. 6 Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik -2- -1- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne– SCHODZIĆ NA PSY UDERZYĆ W KIMONO -4- -3- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ZJEŻDŻAJ! SPIEPRZYĆ COŚ -6- -5- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – SPADAJ! SPADAJ! -8- -7- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ZROBIĆ COŚ DLA HECY WYJŚĆ NA DURNIA -10- -9- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ODCZEP SIĘ! SERIO! POWAGA! Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik str. 7 -11- -12- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – WHAT’S THE DAMAGE? TO BE LEERY OF SOMEBODY/ SOMETHING -13- -14- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – TO GIVE SOMEBODY A KNUCKLE SANDWICH TO FEEL LIKE NOTHING ON EARTH -15- -16- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – TO BE ON EASY STREET TO GET WITH IT -17- -18- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – YAMMER ABOUT SOMETHING TO GET IT ALONE -19- -20- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – TO GO UP IN THE AIR EFF OFF! Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik str. 8 Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik -12- -11- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – NIE UFAĆ KOMUŚ/ CZEMUŚ NO I CO TAKIEGO WIELKIEGO SIĘ STAŁO? -14- -13- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – CZUĆ SIĘ PODLE DAĆ KOMUŚ W PYSK -16- -15- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – WZIĄĆ SIĘ W GARŚĆ ŻYĆ JAK U PANA BOGA ZA PIECEM -18- -17- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – DZIAŁAĆ W POJEDYNKĘ BIADOLIĆ -20- -19- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ODPIEPRZ SIĘ! BYĆ CAŁYM W SKOWRONKACH Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik -21- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘That takes the cake!’ Znaczy: a) Ktoś ukradł mi ciasto! b) Muszę upiec ciasto! c) To przechodzi ludzkie pojęcie! str. 9 -22- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Bang goes my plans!’ Znaczy: a) W łeb wzięły moje plany! b) Muszę podjąć decyzję! c) Jadę do Bangkoku! -23- -24- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Don’t give me that!’ Znaczy: a) Nie dawaj mi tego! b) Nie chcę dokładki! c) Nie wciskaj mi kitu! ‘Go fly a kite!’ Znaczy: a) Idź się utop i powiedz jaka woda! b) Chodź, popuszczamy latawce! c) Proszę, popilnuj mojego latawca! -25- -26- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Stop yapping!’ Znaczy: a) Zamknij jadaczkę!/ Przestań nadawać! b) Przestań palić! c) Przestań żuć gumę! ‘What gives?’ Znaczy: a) Co jest? b) Co mi dasz? c) Na co zbierają? -27- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Kiss my ass!’ Znaczy: a) Pocałuj mnie w dupę! b) Nie mam ochoty na całowanie! c) Daj mi buzi! -29- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Get away with you!’ Znaczy: a) Nie wygłupiaj się! b) Przestań mnie denerwować! c) Poszedł! -28- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘What’s she gibbering about?’ Znaczy: a) Co ona gotuje? b) Co ona robi? c) O czym ona bredzi? -30- - SLANG: wyrażenia ogólne – ‘Stop that now, or else!’ znaczy: a) Ręce do góry! b) Nie ruszaj się! c) Przestań w tej chwili, bo pożałujesz! Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik str. 10 Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników Martyna Somerlik -22- -21- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – Odpowiedź a) Odpowiedź c) BANG GOES MY PLANS! THAT TAKES THE CAKE! - W ŁEB WZIĘŁY MOJE PLANY - TO PRZECHODZI LUDZKIE -24- POJĘCIE! -23- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – Odpowiedź a) GO FLY A KITE! - IDŹ SIĘ UTOP I POWIEDZ JAKA WODA!/ SPŁYWAJ! Odpowiedź c) DON’T GIVE ME THAT! - NIE WCISKAJ MI KITU! -26- -25- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – Odpowiedź a) WHAT GIVES? - CO JEST? -28- Odpowiedź a) STOP YAPPING! - ZAMKNIJ JADACZKĘ!/ PRZESTAŃ NADWAĆ! -27- - SLANG: wyrażenia ogólne – - SLANG: wyrażenia ogólne – Odpowiedź c) Odpowiedź a) WHAT’S SHE GIBBERING ABOUT? KISS MY ASS! - O CZYM ONA BREDZI? - POCAŁUJ MNIE W DUPĘ! -30- -29- - SLANG: wyrażenia ogólne - - SLANG: wyrażenia ogólne – Odpowiedź c) Odpowiedź a) STOP THAT NOW, OR ELSE! - PRZESTAŃ W TEJ CHWILI, BO GET AWAY WITH YOU! - NIE WYGŁUPIAJ SIĘ! POŻAŁUJESZ! Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Martyna Somerlik Nauka Języka Angielskiego Metodą E-Kartoników - Martyna Somerlik Biegła znajomość języka angielskiego wiąże się z nieustannym przyswajaniem nowych słów. Idiomy oraz utarte zwroty są szczególnie pomocne w przezwyciężaniu bariery językowej, pozwalają na swobodną i nieskrępowaną konwersację w języku obcym, sprawiają, iż nasze wypowiedzi są bogatsze, a zarazem ciekawsze. Jednakże uczenie się długich list ze słownictwem jest nużące, żmudne i w efekcie przynosi mierne rezultaty. Alternatywą dla wspomnianego powyżej systemu poszerzania swojej bazy leksykalnej są E-KARTONIKI. E-KARTONIKI to nic innego jak dwustronne kartoniki. Z jednej strony znajduje się fraza w języku ojczystym, a z drugiej – w obcym. E-KARTONIKI sprawią, że przyswoisz o wiele więcej i to w krótszym czasie, niż się spodziewałeś. All Year Round – Martyna Somerlik jak: przyjaciele, różnice fałszywi językową. Gwarantujemy, że będzie All year round to książka, która została zaprojektowana jak i kalendarz. Na każdy dzień roku znajdziesz niepowtarzalną niezastąpioną poradę to intensywny i zaskakujący rok. W „All Year Round” znajdziesz takie zagadnienia pomiędzy amerykańską a brytyjską angielszczyzną, najczęstsze błędy popełniane przez Polaków uczących się języka angielskiego, wymowa. Rozmowa kwalifikacyjna z pracodawcą po angielsku- Anna Piekarczyk Dowiedz się, jak odpowiednio przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Poznaj przykładowe pytania oraz sensowne odpowiedzi. Pytania mogą mieć różną formę. Jednak w 90 rozmów pojawią się pytania zawarte w tej książce. Poznaj również podchwytliwe pytania i dowiedz się jak sobie z nimi poradzić. Więcej na www.eprofess.pl ISBN 978-83-930208-1-2
Pobierz darmowy fragment (pdf)

Gdzie kupić całą publikację:

Nauka Slangu Angielskiego Metodą E-Kartoników
Autor:

Opinie na temat publikacji:


Inne popularne pozycje z tej kategorii:


Czytaj również:


Prowadzisz stronę lub blog? Wstaw link do fragmentu tej książki i współpracuj z Cyfroteką: