Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00108 007810 15712805 na godz. na dobę w sumie
Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego - ebook/pdf
Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego - ebook/pdf
Autor: Liczba stron: 138
Wydawca: Eprofess Język publikacji: polski
ISBN: 978-83-932535-8-6 Rok wydania:
Lektor:
Kategoria: ebooki >> nauka języków obcych >> angielski
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).

Ebook pomaga poznać i utrwalić angielskie słówka i zwroty, a także wiadomości o historii i kulturze krajów anglosaskich.

Jest pomocny do pracy w szkole, na kursach, korepetycjach, w samodzielnej nauce. Ebook zawiera gotowe testy, quizy do wykorzystania, również z odpowiedziami.

Z całą pewnością niniejsza publikacja łączy przyjemne z pożytecznym.
Pokaż swoim uczniom jak łatwy i ciekawy jest angielski.
Znajdź podobne książki Ostatnio czytane w tej kategorii

Darmowy fragment publikacji:

© Copyright by Wydawnictwo EPROFESS Żory 2012 Wydanie I ISBN: 978-83-932535-8-6 Projekt okładki: Jacek Piekarczyk Skład: EPROFESS, Żory www.eprofess.pl email: wydawnictwo@eprofess.pl Autor oraz wydawnictwo EPROFESS dołożyli wszelkich starań, by zawarte w tej publikacji informacje były kompletne jednak żadnej ich wykorzystanie, ani za odpowiedzialności za związane tym ewentualne naruszenie praw autorskich, patentowych i innych. Autor i wydawnictwo nie ponoszą również żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania informacji zawartych w publikacji. zastrzeżone. Nieautoryzowane Wszelkie rozpowszechnianie całości lub fragmentu niniejszej publikacji w jakiejkolwiek postaci jest zabronione. Kopiowanie w całości oraz we fragmentach, za pomocą urządzeń elektronicznych, kopiarek mechanicznych, nagrywających i innych, stanowi naruszenie praw autorskich. i rzetelne. Nie biorą z prawa Ebook pomaga pozna i utrwalić angielskie słówka i zwroty, a także wiadomości o historii i kulturze krajów anglosaskich. Jest pomocny do pracy w szkole, na kursach, korepetycjach, w samodzielnej nauce. Ebook zawiera gotowe testy, quizy do wykorzystania, również z odpowiedziami. Z całą pewnością niniejsza publikacja przyjemne z pożytecznym. łączy Pokaż swoim uczniom jak łatwy i ciekawy jest angielski. Taka forma zabawy z językiem pomoże ci efektywniej zapamiętać najważniejsze elementy językowe. Cel ebooka? Bardziej motywuje do nauki języka, wzmacnia chęć poszukiwania odpowiedzi; język obcy staje się ciekawszy, wzobogaca wiedzę w szybki i zabawny sposób. Alina Jankowska – nauczycielka języka angielskiego Ebook zdolnym. jest doskonały do pracy z uczniem Angelika Lorenz – lektorka Spis treści QUIZ O WIELKIEJ BRYTANII ........................... 6 QUIZ O STANACH ZJEDNOCZONYCH .............. 14 QUIZ O SZKOCJI ........................................ 20 QUIZ O IRLANDII ....................................... 23 QUIZ Z OGÓLNEJ WIEDZY Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO .......................................... 26 KONKURS WIEDZY O LONDYNIE ................... 35 WIEDZA O KRAJACH ANGLOJĘZYCZNYCH ....... 40 KONKURS WIEDZY O NOWYM JORKU ........... 46 QUIZ – REAGOWANIE JĘZYKOWE .................. 50 QUIZ JĘZYKOWY SPRAWDZAJĄCY ZNAJOMOŚĆ STRUKTUR I SŁOWNICTWA ANGIELSKIEGO .... 58 QUIZ Z WIEDZY O MUZYCE .......................... 66 QUIZ FILMOWY .......................................... 73 TEST ZE ZNAJOMOŚCI IDIOMÓW ANGIELSKICH ............................................................... 78 QUIZ : JAKI TO WYRAZ LUB WYRAŻENIE? ...... 86 KONKURS TŁUMACZENIOWY ........................ 97 QUIZ GRAMATYCZNY.................................. 102 QUIZ Z PHRASAL VERBS ............................. 113 WORD MASTER COMPETITION – MISTRZ SLÓWEK .................................................. 119 WORD MASTER COMPETITION – MISTRZ SŁÓWEK .................................................. 126 BRITISH – AMERICAN QUIZ ........................ 135 Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 6 QUIZ O WIELKIEJ BRYTANII 1. In Britain, cars are driven on the ______ side of the road. a. left-hand b. right-hand c. wrong-hand 2. Where is Belfast? a. In Northern Ireland b. In Scotland c. In Wales 3. What is Harrods? a. A kiosk b. A department store c. A language school Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 7 4. Where is Loch Ness? a. England b. Ireland c. Scotland 5. What is the name of the guards in the Tower of London? a. Beefeaters b. Castle Guards c. Security Guards 6. What is the flag of the UK called? a. Stars and Stripes b. Union Jack c. Maple Leaf 7. In which town is Hyde Park? a. Dublin b. London Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 8 c. New York 8. What is the Welsh word for Wales? a. Cymru b. English c. Welsh 9. What is the oldest University in Britain? a. Harvard b. Oxford c. Eton 10. Where does the Queen live? a. in Houses of Parliament b. in Westminster Abbey c. in Buckingham Palace Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 9 11. Rugby is a national sport of ... ? a. Wales b. Scotland c. England 12. The red dragon is on the flag of ... ? a. England b. Ireland c. Wales 13. Where are kilts worn? a. in England b. in Scotland c. in Wales Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 10 14. “ The Commons” is the simple name of ... . a. the House of Commons b. the Houses of Parliament c. the House of Lords 15. Elizabeth II was born in ... . a. 1926 b. 1940 c. 1910 16. The skills of reading and writing were brought to Britain by ... . a. the Anglo-Saxons b. the Celts c. the Romans Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 11 17. What is the currency of Kingdom of Great Britain? a. Euro b. Pound sterling c. USD 18. What is the national anthem of Kingdom of Great Britain? a. Els Segadors b. In Plenty and In Time of Need c. God Save the Queen 19. The highest point in the UK is ... . a. Ben Navis b. Snowdon c. Helvellyn Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 12 20. The river which runs through London is ... . a. the Thames. b. Lea c. Avon Odpowiedzi: 1. a 2. a 3. b 4. c 5. a 6. b 7. b 8. a 9. b 10. c 11. a 12. c 13. b 14. a 15. a 16. c Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 13 17. b 18. c 19. a 20. a Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 14 QUIZ O STANACH ZJEDNOCZONYCH I. 1. The USA is a federal union of ... independent states. a. 46 b. 20 c. 50 2. ... was the first President of the USA. a. John Kennedy b. Abraham Lincoln c. George Washington Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 15 3. What do Americans celebrate on July 4th? a. Independence Day b. Flag Day c. The Discovery of America 4. Which president freed the slaves? a. Richard Nixon b. Abraham Lincoln c. George Washington 5. What was the name of the ship that brought the Pilgrims to New England in 1620? a. Mayflower b. Sunflower c. Rainflower Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 16 6. Who was the first person to walk on the moon? a. Yuri Gagarin b. Neil Armstrong c. John Glenn 7. What are the two major parties in the USA? a. The Republicans and the Democrats b. The Democrats and the Labour Party c. The Conservationists and the Socialists 8. Which President was assassinated in office? a. Theodore Roosevelt b. John F. Kennedy c. Chester Arthur Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 17 9. New York is often referred to as the ... . a. Big Fish b. Big Orange c. Big Apple 10. The Gulf War in 1991 was fought against: a. Iran b. Iraq c. Russia II. 1. What is the biggest state in the U.S.A.? 2. In which ocean is Hawaii? 3. What is the most popular indoor sport in the U.S.A.? 4. New York s financial center is ... . 5. The biggest American river is ... . 6. The oldest American university is ... . Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 18 7. Las Vegas is is ... . 8. Chicago is situated at the Lake ... . 9. A famous military academy in the USA is called ... . 10. The place where the USA President live is called ... . Odpowiedzi: I. 1. c 2. c 3. a 4. b 5. a 6. b 7. a 8. b 9. c 10. b Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 19 II. 1. Alaska 2. the Pacific 3. basketball 4. Wall Street 5. the Mississippi 6. Harvard 7. Nevada 8. Michigan 9. West Point 10. the White House Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 20 QUIZ O SZKOCJI 1. The biggest Scottish city is ... . 2. Where can you find St Columba´s cathedral? 3. Which Scottish island is called the misty island ? 4. Who wrote the novel Ivanhoe ? 5. The nickname of the famous Loch Ness monster is ... . 6. The name of Scotland in Gaelic is ... . 7. Mel Gibson played the role of a Scottish 13th Century freedom fighter. The full name of the fighter was ... . 8. Famous alcoholic drink made of barley. 9. The Scottish skirt made of tartan? 10. The patron of Scotland? 11. Traditional Scottish dish eaten on 25th January. Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 21 12. The name of the Scottish instrument. 13. The Scottish scientist who invented the telephone. 14. The oldest university in Scotland. 15. The highest peak in Scotland. Odpowiedzi: 1. Glasgow 2. Isle of Iona 3. Skye 4. Sir Walter Scott 5. Nessie 6. Alba 7. William Wallace 8. whisky 9. kilt 10. Saint Andrew Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego 22 11. Haggis 12. bagpipe 13. Alexander Graham Bell 14. St Andrews University 15. Ben Nevis Copyright by EROFESS Anna Piekarczyk
Pobierz darmowy fragment (pdf)

Gdzie kupić całą publikację:

Quizy, Testy i Konkursy z Języka Angielskiego
Autor:

Opinie na temat publikacji:


Inne popularne pozycje z tej kategorii:


Czytaj również:


Prowadzisz stronę lub blog? Wstaw link do fragmentu tej książki i współpracuj z Cyfroteką: