Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00459 006296 13846952 na godz. na dobę w sumie
Świąteczne słodkości - przepisy z filmikami - ebook/pdf
Świąteczne słodkości - przepisy z filmikami - ebook/pdf
Autor: Liczba stron: 104
Wydawca: MM Studio Język publikacji: polski
ISBN: Data wydania:
Lektor:
Kategoria: ebooki >> poradniki >> zdrowie
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).

Kulinarny Ebook w formie Videobooka – elektronicznej książki z filmikami instruktażowymi. Tematem przewodnim są “Świąteczne Słodkości”, czyli pyszne i sprawdzone ciasta tradycyjne np.: serniki, pierniki czy makowiec, a także nowoczesne: Białe Kinder Bueno, Maxi King, Snickers, Biały Lion i wiele innych. W Videobooku nie zabraknie też małych słodkości, a mianowicie pierniczki, rurki z kremem czy ciasteczka gwiazdki będą już w Twoim zasięgu ręki!

W Videobooku znajdziecie ponad 40 przepisów (z filmikami) na słodkości, które możecie przygotować na Święta, ale także w każdą inną okazję… Przecież nikt z gości nie odmówi pysznego domowego sernika czy obłędnego Maxi Kinga na herbatnikach na Twoich urodzinach, imieninach, czy innych imprezach rodzinnych.

Znajdź podobne książki Ostatnio czytane w tej kategorii

Darmowy fragment publikacji:

Drożdżowa gwiazda makowa Ciasto: 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 350 g mąki (najlepiej do ciast drożdżowych) 200 ml ciepłego (nie gorącego!) mleka 1 jajko 80 g roztopionego masła 100 g cukru pudru Dodatkowo: 350 g masy makowej z puszki 1 roztrzepane jajko Zobacz film Wykonanie Drożdże mieszamy wraz z łyżką cukru, łyżką mąki i 50 ml ciepłego mleka. Rozczyn mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie do rozczynu, który podwoił swoją objętość wsypujemy pozostałą mąkę, mleko, rozpuszczone masło, jajko i cukier. Ciasto zagniatamy aż będzie gładkie i sprężyste. Odkładamy na 60 minut do podrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdą rozwałkowujemy w kształt koła (aby otrzymać równe koła to można każde rozwałkowane ciasto wyciąć np. za pomocą przykrywki do patelni. Na foremkę nakładamy pierwsze rozwałkowane ciasto, smarujemy je połową masy makowej, później kładziemy na to kolejne ciasto, znowu smarujemy masą makową i przykrywamy ostatnim ciastem. Na środku koła ustawiamy szklankę zaznaczając sobie środek naszej gwiazdy. Wycinamy w równych odstępach zaczynając od szklanki do brzegów ciasta. Podwijamy nasze równe części tworząc kształt gwiazdy (patrz filmik). Opcjonalnie smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180°C. Smacznego! 90
Pobierz darmowy fragment (pdf)

Gdzie kupić całą publikację:

Świąteczne słodkości - przepisy z filmikami
Autor:

Opinie na temat publikacji:


Inne popularne pozycje z tej kategorii:


Czytaj również:


Prowadzisz stronę lub blog? Wstaw link do fragmentu tej książki i współpracuj z Cyfroteką: