Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00397 009548 16975000 na godz. na dobę w sumie
Zakwas. Technologia w piekarni - ebook/epub
Zakwas. Technologia w piekarni - ebook/epub
Autor: , Liczba stron: 408
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN Język publikacji: polski
ISBN: 9788301189754 Data wydania:
Lektor:
Kategoria: ebooki >> inne
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?

Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?


W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.


W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

 

- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,

 - zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,

 - możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,

 - kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.


Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Znajdź podobne książki Ostatnio czytane w tej kategorii

Darmowy fragment publikacji:



Czytaj dalej...
Czytaj dalej...
Czytaj dalej...
Czytaj dalej...
Czytaj dalej...
Pobierz darmowy fragment (epub)

Gdzie kupić całą publikację:

Zakwas. Technologia w piekarni
Autor:
,

Opinie na temat publikacji:


Inne popularne pozycje z tej kategorii:


Czytaj również:


Prowadzisz stronę lub blog? Wstaw link do fragmentu tej książki i współpracuj z Cyfroteką: