
Autor: | Marta Krawczyk | Liczba stron: | 65 |
Wydawca: | SBM | Język publikacji: | polski |
ISBN: | 978-83-7845-715-2 | Data wydania: | 2015-07-09 |
Kategoria: | ebooki >> poradniki >> kulinaria |
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).
Ryby pojawiają się na naszych stołach dużo rzadziej niż mięso. Z powodu braku tradycyjnych potraw polskich sporadycznie przyrządzamy także owoce morza. Ale warto pamiętać, że jedne i drugie są bogate w żelazo, a ponadto mają znacznie mniej nasyconych tłuszczów i cholesterolu niż potrawy mięsne.
Książka Ryby i owoce morza to zbiór pomysłów zarówno na tradycyjne polskie dania rybne, jak i nowe, zaskakujące sposoby ich przyrządzania. Znalazły się w niej także doskonałe receptury na przygotowanie owoców morza.