
Autor: | Christopher Bakken | Liczba stron: | |
Wydawca: | Pascal | Język publikacji: | polski |
ISBN: | 978-837-642-574-0 | Rok wydania: | 2015 |
Kategoria: | ebooki >> poradniki >> kulinaria >> kuchnia śródziemnomorska |
Porównaj ceny (książka, ebook, audiobook).
Przepiękna opowieść o ośmiu elementach greckiego stołu: oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, mięsie, winie, serze i miodzie. Rozpocznij grecką przygodę, odkryj nowe smaki i odwiedź urocze miejsca.
Christopher Bakken wyrusza w podróż życia, podczas której zgłębia sekrety jednej z najbardziej niedocenianych europejskich kuchni. W towarzystwie brata i przyjaciół przemierza Grecję w poszukiwaniu najsmaczniejszych lokalnych specjałów. Zbiera oliwki na Tasos, piecze chleb na Krecie, a na Kithirze odkrywa miód tymiankowy.
Rozpocznij wraz z nim swoją wielką grecką przygodę. Odkryj nowe smaki i odwiedź magiczne miejsca. Przyrządź grecką ucztę we własnej kuchni. Poznaj tajniki wytwarzania takich przysmaków jak ravioli z jagnięciną, grillowana ośmiornica i kotleciki z ciecierzycy. Gotując, śmiej się, tańcz i ciesz się życiem.