Cyfroteka.pl

klikaj i czytaj online

Cyfro
Czytomierz
00063 008344 20244093 na godz. na dobę w sumie

Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub

Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub
Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub
Martin Nordin
Zwierciadło
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże Ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania. Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj nowe techniki, miej odwagę skosztować grillowanego groszku czy ananasa, poczuj wyjątkowy smak chrupiących papryczek chili i kalafiora. Wypij love drink z pieczonego selera. Zjedz wędzone pomidory, czy burgera z kabaczka i fasoli mung. Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu. Martin Nordin - pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringowa i artystyczną The Cabbage Butcher.Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na 6 języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Już jako dziecko lubił przebywać w kuchni, gdzie chłonął zapachy i smaki potraw gotowanych przez matkę i babcię. Pierwsze profesjonalne doświadczenie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Ma wielu przyjaciół wegetarian i wegan, stąd zainteresowanie nowymi, niemięsnymi potrawami. Lubi eksperymentować w kuchni z różnymi warzywami i sposobami gotowania. Ciągle poszukuje nowych smaków. W swoich książkach dzieli się z czytelnikami pasją do potraw z warzyw i nie tylko. Mieszka i pracuje w Malmö.
Wszystkie kategorie Tylko poradniki Tylko pozostałe kategorie
Książki podobne do wybranej publikacji
Dania jarskie - ebook/epub
Dania jarskie - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania jarskie takie jak zupy...

Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku - ebook/pdf
Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku - ebook/pdf
Bogdan Gałązka
Multico

„Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku“ – kulinarna podróż do czasów średniowiecza.

Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie. Garściami czerpie z kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając egzotyczne smaki z fantazją i wyczuciem...






Kuchnia wegetariańska - ebook/pdf
Kuchnia wegetariańska - ebook/pdf
Agnieszka Chodkowska–Gyurics, Agata Chmielewska, Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Arto der Haroutunian, Agnieszka Trzebska-Cwalina, Małgorzata Podlewska, Tomasz Zajbt, Składnica Literacka
RM

Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. (…) Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków ziemi, aby zaspokoiły nasze pragnienie kulinarnej przyjemności.

W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków...


Dania jednogarnkowe - ebook/epub
Dania jednogarnkowe - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

DANIA JEDNOGARNKOWE. Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania jednogarnkowe...

Doradca smaku - ebook/pdf
Doradca smaku - ebook/pdf
Michel Moran
Wydawnictwo Muza

Kucharz, który skradł serca telewidzów przygotował kolejną książkę!
Powstała na podstawie programu telewizyjnego 'Doradca smaku'. Michel Moran dzieli się doświadczeniami, zachęca do sięgnięcia po zioła oraz przyprawy i przygotowywania we własnej kuchni smacznych dań. Udowadnia, że bazując na własnym guście, smaku, sposobie doboru składników oraz kulinarnych wspomnieniach...

Kropla oliwy. Moje sycylijskie wakacje - ebook/epub
Kropla oliwy. Moje sycylijskie wakacje - ebook/epub
Simonetta Agnello Hornby
Czarne

Marzeniem Simonetty Agnello Hornby było zachowanie w pamięci przepisów babci Marii, skrzętnie notowanych w wyblakłym zeszyciku. Jednak im dłużej się nad tym zastanawiała, tym lepiej rozumiała, że musi też opisać ją samą, atmosferę tamtych dni, wspomnienia, które błyskawicznie przywołują smaki potraw z babcinej kuchni. I tak jej książka stała się pocztówką ze świata, którego już nie ma...

Polana smaków - ebook/epub
Polana smaków - ebook/epub
Andrzej Polan null
Edipresse Książki

Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmowy. Autor chce nam przypomnieć, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacnia związki, utrwala przyjaźnie, scala rodzinę. Książka nawiązuje do sielskich klimatów, pełnych ziół...

Sztuka jedzenia po francusku - ebook/epub
Sztuka jedzenia po francusku - ebook/epub
Ann Mah
Black Publishing

Kiedy mąż dziennikarki Ann Mah, Calvin, otrzymuje posadę dyplomaty w Paryżu, Mah – od zawsze pasjonatka kuchni i miłośniczka Francji – zaczyna planować gastronomiczne podróże we dwoje. Jednak wkrótce Calvin zostaje wysłany do Iraku na roczną misję, a wizja romantycznego życia w Mieście Świateł szybko się rozwiewa.

Podobnie jak Julia Child, Ann postanawia znaleźć dla siebie miejsce w zupełnie nowym otoczeniu...

Jedz zielone - ebook/epub
Jedz zielone - ebook/epub
Wydawnictwo M

Wszyscy wiemy, że warzywa są zdrowe. A jednak „statystyczny Polak” zjada dziennie nie więcej niż pięć plasterków ogórka.

Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań. Jedzenie warzyw kojarzy nam się zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo...

Wieczory w Umbrii - ebook/epub
Wieczory w Umbrii - ebook/epub
Marlena de Blasi
Wydawnictwo Muza

'Cztery przyjaciółki spotykają się w każdy czwartek w starym kamiennym domu na wzgórzach nad Orvieto, aby wspólnie gotować, jeść, pić wino i rozmawiać o życiu.
Bohaterki powieści są rodowitymi Umbryjkami, wielbicielkami i strażniczkami umbryjskich tradycji kulinarnych. Wszystkie w swoim życiu zajmowały się profesjonalnie gotowaniem. Wszystkie też wyznają zasadę...

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim - ebook/pdf
Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim - ebook/pdf
Monika Walecka
Septem

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem!

Stary, drewniany stół — miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność...
















Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone - książka
Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone - książka
Katarzyna Gubała
Septem

Wydanie II rozszerzone o rozdziały poświęcone diecie wege w ciąży!

Nie masz czasu na gotowanie? Tylko 15 minut dzieli cię od zdrowego posiłku. Daj się przekonać.

Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony!

Wege w kwadrans to książka dla każdego...

Kuchnia francuska - ebook/epub
Kuchnia francuska - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Jedzenie pełni ogromnie ważną rolę w życiu Francuzów. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec. Prawdziwy kuchmistrz, choćby ten domowy, nie szuka mięsa czy warzyw w supermarkecie, jeśli tylko może, kupi je na pobliskim bazarku lub u znanego, pewnego sprzedawcy. Następny warunek to absolutna świeżość produktów. Jest to bardzo waż· ne...

Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki - ebook/pdf
Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki - ebook/pdf
Małgorzata Kosińska-Pułka
Wilga

Wspaniała książka do rodzinnego czytania i… gotowania!

Czosnyczka na zmarznięte stópki i inne smakołyki to zbiór dziesięciu opowiadań. W każdym z nim poznajemy wyjątkowych bohaterów oraz historię jednego dania. Jeśli opowiadanie zaostrzy nam apetyt, to na końcu znajdziemy przepis, dzięki któremu wspólnie przygotujemy pyszny posiłek.

To książka pełna smaków, ciepła i magii...

Polska kuchnia bezglutenowa - ebook/pdf
Polska kuchnia bezglutenowa - ebook/pdf
Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Agnieszka Trzebska-Cwalina, Tomasz Zajbt, Składnica Literacka, Anna Jędrzejec, Agata Lewandowska
RM

Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na bezglutenowe śniadania...

Polska kuchnia bezglutenowa - ebook/epub
Polska kuchnia bezglutenowa - ebook/epub
Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Agnieszka Trzebska-Cwalina, Anna Nieporęcka, Składnica Literacka, Anna Jędrzejec, Agata Lewandowska
RM

Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości.Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb gryczany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na bezglutenowe śniadania...

Ryby - ebook/epub
Ryby - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania z ryb...

Kapłony i szczeżuje - ebook/epub
Kapłony i szczeżuje - ebook/epub
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski
Czarne

„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy...

Rajska dieta. Jak żyć, gotować i szczupleć we dwoje - książka
Rajska dieta. Jak żyć, gotować i szczupleć we dwoje - książka
Jörg Zittlau
Septem

Wasz kulinarny Eden

  • Ona słodka, a on ostry - różne preferencje w kuchni
  • Wskazówki i przepisy na pożywne potrawy
  • Radosne posiłki, pełne przepysznych dań

Niebo w gębie!

Czy można jeszcze napisać o diecie coś, czego wcześniej nie czytaliście? Setki artykułów, stosy książek, całe mnóstwo ulotek - jedzcie to, nie ruszajcie tamtego, ograniczajcie prawie wszystko. Tymczasem tylko trwała i długofalowa zmiana Waszego żywienia ma szansę...

Kuchnia indyjska - ebook/epub
Kuchnia indyjska - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić bez mięsa...

Kuchnia węgierska - ebook/epub
Kuchnia węgierska - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Kulinarna sztuka węgierska należy do bardziej znanych i charakterystycznych w Europie. Świat odkrył kuchnię węgierską w 1878 roku, podczas międzynarodowej wystawy w Paryżu, gdzie budapeszteńscy kucharze zaprezentowali prawdziwe sensacje kulinarne. Na szczególną uwagę w tej kuchni zasługują papryka, cebula i czosnek. Na Węgrzech można znaleźć chyba wszystkie odmiany papryki stosowanej w olbrzymiej ilości zarówno pod...

Kuchnia świata dla diabetyków - ebook/pdf
Kuchnia świata dla diabetyków - ebook/pdf
Dorota Drozd, Irmina Wala-Pęgierska, Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Mirosława Szymańska, Tomasz Zajbt, Anna Jędrzejec
RM

Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka - kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste, codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości...

Starożytna Grecja od kuchni - ebook/epub
Starożytna Grecja od kuchni - ebook/epub
Magdalena Nowakowska
Wydawnictwo Naukowe PWN

Jaka była rola uczty i sympozjonu, prócz czerpanej z niej rozrywki i radości z jedzenia i picia?


Kto gotował dla Platona i Sokratesa?


Gdzie były kobiety, podczas gdy ich mężowie biesiadowali?


Jak wyglądały przybory kuchenne?


Czy Grecy wychodzili na lunch?


Czy zmysłowe przyjemności mogą mieć coś wspólnego z rybami?


Czy dziś możemy posmakować starożytnego sera...






Dania mięsne - ebook/epub
Dania mięsne - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania mięsne przygotowane...

Wigilia - ebook/epub
Wigilia - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach.

W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne...

Kuchnia osadników. O miłości, wędrówkach i jedzeniu - ebook/epub
Kuchnia osadników. O miłości, wędrówkach i jedzeniu - ebook/epub
Yasmin Alibhai
Czarne

Wzruszająca, chwilami zabawna, chwilami nostalgiczna opowieść o losach hinduskiej diaspory w Afryce. Rodzina Yasmin Alibhai-Brown przybyła do Ugandy w poszukiwaniu lepszego życia, skuszona perspektywami rozwijającego się imperium brytyjskiego. Czekała tam na nich jednak pogarda Brytyjczyków i nieufność miejscowych. Miejsce na nowym kontynencie pomagają znaleźć silne więzi rodzinne i tradycja...

Kuchnia żydowska - ebook/epub
Kuchnia żydowska - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Sięgająca czasów biblijnych kuchnia żydowska jest jedną z najstarszych kuchni świata. Jest ona tajemnicza, obwarowana surowym prawem religijnym, przygotowywana według znanych od stuleci przepisów i zwyczajów bogatych w symbole. Sprawia wrażenie kuchni dla wtajemniczonych, dostępnej tylko nielicznym i wybranym. Mamy nadzieję, że książka ta będzie niezapomnianą podróżą w głąb tradycji i niezwykłej historii...

Życie ma smak pomarańczy - ebook/epub
Życie ma smak pomarańczy - ebook/epub
Judith Fertig
Prószyński Media

Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki!

Claire O’Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje” emocje – „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia...

Kuchnia Polska. Świętokrzyskie - ebook/epub
Kuchnia Polska. Świętokrzyskie - ebook/epub
O-press
ARTEMIS

Oddajemy w Państwa ręce pierwszą książkę kucharską, która w całości poświęcona została kulinarnym zwyczajom regionu świętokrzyskiego. W tej absolutnie unikalnej pozycji zebraliśmy przepisy, które naszym zdaniem najbardziej przybliżają tradycje świętokrzyskiej kuchni. Kuchnia świętokrzyska to nie tylko potrawy gotowane w wiejskich domach według starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie...

Kuchnia domowa bez glutenu, pszenicy i nabiału - ebook/pdf
Kuchnia domowa bez glutenu, pszenicy i nabiału - ebook/pdf
Irmina Wala-Pęgierska, Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Tomasz Zajbt, Katarzyna Skawran, Anna Nieporęcka, Antoinette Savill, Maria Supranowicz-Pokojska, Longina Kalisz, Michelle Garrett, Wojciech Ochocki
RM

100 przepisów dla osób cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.

Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie...


Smak chili, smak życia - ebook/epub
Smak chili, smak życia - ebook/epub
J. Ryan Stradal
Bukowy Las

Oryginalna, zabawna, pokrzepiająca opowieść o dziewczynie, która zostaje najlepszą kucharką świata.

Szef kuchni Lars Thorvald ma w życiu trzy miłości – gotowanie, żonę Cynthię i córeczkę Evę. Kiedy Cynthia zakochuje się w winie i czarującym sommelierze, opieka nad córką całkowicie spada na Larsa, który dzieli się z nią swoimi kulinarnymi pasjami. Porzucona przez matkę Eva...

Kuchnia domowa dla diabetyków - ebook/epub
Kuchnia domowa dla diabetyków - ebook/epub
Stella Bowling
RM
Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musimy z nich rezygnować. Nie musisz wyrzec się wszystkich ulubionych dań, możesz z powodzeniem próbować nowych przepisów. Najważniejsze jest, by dieta była zbilansowana i zawierała zróżnicowane pokarmy. Korzystając z tej książki przekonasz się, że dieta osób cierpiących na cukrzycę jest taka sama...
Kuchnia domowa dla diabetyków - ebook/pdf
Kuchnia domowa dla diabetyków - ebook/pdf
Agnieszka Chodkowska–Gyurics, Agata Chmielewska, Stella Bowling, Justyna Mrowiec, Grażyna Jędrzejec, Marcin Fabijański, Longina Rutkowska, Tomasz Zajbt, Tim Imrie, Joanna Cierkońska
RM

Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musimy z nich rezygnować. Nie musisz wyrzec się wszystkich ulubionych dań, możesz z powodzeniem próbować nowych przepisów. Najważniejsze jest, by dieta była zbilansowana i zawierała zróżnicowane pokarmy. Korzystając z tej książki przekonasz się, że dieta osób cierpiących na cukrzycę jest taka sama...