Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub
![Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub [Martin Nordin] Ogniem i dymem Placki. Grzyby. Wegeburgery. Owoce. Desery - ebook/epub](/catalog/ebooki/1137442/1292928/cover/0/ogniem_i_dymem-zwierciadlo-ebook-cov.jpg)
Martin Nordin |
Zwierciadło |
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże Ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania. Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj nowe techniki, miej odwagę skosztować grillowanego groszku czy ananasa, poczuj wyjątkowy smak chrupiących papryczek chili i kalafiora. Wypij love drink z pieczonego selera. Zjedz wędzone pomidory, czy burgera z kabaczka i fasoli mung. Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu. Martin Nordin - pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringowa i artystyczną The Cabbage Butcher.Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na 6 języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Już jako dziecko lubił przebywać w kuchni, gdzie chłonął zapachy i smaki potraw gotowanych przez matkę i babcię. Pierwsze profesjonalne doświadczenie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Ma wielu przyjaciół wegetarian i wegan, stąd zainteresowanie nowymi, niemięsnymi potrawami. Lubi eksperymentować w kuchni z różnymi warzywami i sposobami gotowania. Ciągle poszukuje nowych smaków. W swoich książkach dzieli się z czytelnikami pasją do potraw z warzyw i nie tylko. Mieszka i pracuje w Malmö. |
![Warzywo - ebook/epub [Dominika Wójciak] Warzywo - ebook/epub](/catalog/ebooki/02034971/020/cover/0/212141.jpg)
Dominika Wójciak |
Wydawnictwo Pascal |
Niesamowity umiar, wielki talent. Gordon Ramsay To książka dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni. Na talerzach Dominiki buraki łączą się z jeżynami, a biała kapusta z masłem orzechowym, marchewka trafia do chłodnika z pomarańczą, rabarbar staje się nowym bohaterem klasycznego angielskiego deseru bezowego... |
![Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy - ebook/epub [Yotam Ottolenghi] Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy - ebook/epub](/catalog/ebooki/02038953/020/cover/0/204095.jpg)
Yotam Ottolenghi |
Wydawnictwo FILO |
Bestseller „New York Timesa” Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly” WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY! Obfitość Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa... |
![W mojej tajskiej kuchni - ebook/epub [Daria Ładocha] W mojej tajskiej kuchni - ebook/epub](/catalog/ebooki/02036088/020/cover/0/200716.jpg)
Daria Ładocha |
Wydawnictwo Pascal |
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury... |
![Dania z Prowansji - ebook/epub [Michel Montignac] Dania z Prowansji - ebook/epub](/catalog/ebooki/0201676/020/cover/0/164306.jpg)
Michel Montignac |
ArtVitae |
Książka ta jest niezbędnym uzupełnieniem dla tych, którzy przyjęli zasady „wykwintnej, a przy tym zdrowej kuchni' Michela Montignac. |
![Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni - ebook/pdf [Robert Zakrzewski, Hanna Stolińska-Fiedorowicz, Violetta Domaradzka] Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni - ebook/pdf](/catalog/ebooki/02040963/020/cover/0/262851.jpg)
Robert Zakrzewski, Hanna Stolińska-Fiedorowicz, Violetta Domaradzka |
Agora |
LOVE VEGAN zachęca do uprawiana sportu oraz gotowania pysznych i zdrowych potraw z warzyw, owoców, strączków, orzechów i zbóż. To praktyczny przewodnik, który krok po kroku prowadzi nas po kuchni roślinnej. Książka zawiera gotowy i uniwersalny jadłospis wegański na trzy tygodnie, po pięć posiłków dziennie, w trzech poziomach kaloryczności, z gotową listą zakupów oraz szeregiem wskazówek do samodzielnego komponowania posiłków... |
![Kiszonki i fermetnacje - ebook/epub [Aleksander Baron] Kiszonki i fermetnacje - ebook/epub](/catalog/ebooki/02033544/020/cover/0/218401.jpg)
Aleksander Baron |
Wydawnictwo Pascal |
Przeczytaj, zacznij eksperymentować i stań się częścią triumfalnego powrotu fermentacji! Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji Czwarta strona: Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika... |
![500 owoców i warzyw - ebook/pdf [Agnieszka Gawłowska] 500 owoców i warzyw - ebook/pdf](/catalog/ebooki/117918/194520/cover/0/209698.jpg)
Agnieszka Gawłowska |
SBM |
Książka '500 owoców i warzyw' to kompendium wiedzy na temat jadalnych roślin, zarówno tych popularnych, powszechnie hodowanych, jak i bardziej egzotycznych. Atlas zawiera charakterystykę 500 gatunków owoców, warzyw oraz roślin użytkowych, które zostały uszeregowane alfabetycznie. Opisy przybliżają ich cechy morfologiczne, występowanie, wymagania, wskazówki pielęgnacyjne oraz propozycje zastosowania kulinarnego... |
![500 owoców i warzyw - ebook/pdf [Agnieszka Gawłowska] 500 owoców i warzyw - ebook/pdf](/catalog/ebooki/1095384/1249463/cover/0/293439.jpg)
Agnieszka Gawłowska |
Wydawnictwo SBM |
Książka '500 owoców i warzyw' to kompendium wiedzy na temat jadalnych roślin, zarówno tych popularnych, powszechnie hodowanych, jak i bardziej egzotycznych. Atlas zawiera charakterystykę 500 gatunków owoców, warzyw oraz roślin użytkowych, które zostały uszeregowane alfabetycznie. Opisy przybliżają ich cechy morfologiczne, występowanie, wymagania, wskazówki pielęgnacyjne oraz propozycje zastosowania kulinarnego... |
![Kalicińscy od kuchni - ebook/epub [Małgorzata Kalicińska, Mirosław Kaliciński] Kalicińscy od kuchni - ebook/epub](/catalog/ebooki/0408569/040/cover/0/816357-n-a.jpg)
Małgorzata Kalicińska, Mirosław Kaliciński |
Burda |
Rodzinna podróż po krainie smaków.W książce Kalicińscy od kuchni autorka bestsellerów Małgorzata Kalicińska oraz jej brat Mirosław Kaliciński, pasjonat gotowania i smakosz, zabierają czytelników w podróż po krainie smaków. Prócz pełnych pasji opowieści o jedzeniu, czytelnik znajdzie tu kilkadziesiąt wyjątkowych przepisów. Każdy z nich wielokrotnie przetestowany przez rodzeństwo Kalicińskich... |
![Sezonowo bezglutenowo - ebook/epub [Magdalena Romek, Stanisław Romek] Sezonowo bezglutenowo - ebook/epub](/catalog/ebooki/02041580/020/cover/0/267701.jpg)
Magdalena Romek, Stanisław Romek |
Bukowy Las |
Magdalena i Stanisław Romek, autorzy popularnego bloga kulinarnego Kuchenne Wariacje, oddają w Wasze ręce swoje najcenniejsze przepisy na potrawy bezglutenowe, które z przyczyn zdrowotnych na stałe wprowadzili do swojej kuchni. Magda specjalizuje się w daniach głównych, sałatkach i zupach. Staszek – osładza życie ciastami i deserami. Po wielu miesiącach eksperymentów i testów udało im się skomponować zestaw stu przepisów na bezglutenowe... |
![Mali szefowie kuchni - ebook/epub [Joseph Seeletso] Mali szefowie kuchni - ebook/epub](/catalog/ebooki/02039880/020/cover/0/195040.jpg)
Joseph Seeletso |
Edipresse Książki |
Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli w sobie chęć do gotowania i poznawania trudnej sztuki kulinarnej. Wybrane przepisy mają inspirować, budzić zainteresowanie adeptów sztuki kulinarnej do poszukiwania nowych smaków i tworzenia autorskich przepisów. |
![Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie. Porady lekarza rodzinnego - ebook/pdf [Anna Kubanowska] Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie. Porady lekarza rodzinnego - ebook/pdf](/catalog/ebooki/0203446/020/cover/0/151485.jpg)
Anna Kubanowska |
Literat |
Poznaj właściwości lecznicze warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak zdrowo się odżywiać, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw, jakie są najlepsze metody przetwarzania warzyw, jaka jest rola błonnika. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie... |
![Smakując Grecję - ebook/epub [Christopher Bakken] Smakując Grecję - ebook/epub](/catalog/ebooki/0305469/030/cover/0/122325-smakujac-grecje-christopher-bakken-1.jpg)
Christopher Bakken |
Pascal |
Przepiękna opowieść o ośmiu elementach greckiego stołu: oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, mięsie, winie, serze i miodzie. Rozpocznij grecką przygodę, odkryj nowe smaki i odwiedź urocze miejsca.
Christopher Bakken wyrusza w podróż życia, podczas której zgłębia sekrety jednej z najbardziej niedocenianych europejskich kuchni. W towarzystwie brata i przyjaciół przemierza Grecję w poszukiwaniu najsmaczniejszych lokalnych specjałów... |
![Nie... zwykła kuchnia. Więcej smaków - ebook/epub [Kinga Paruzel] Nie... zwykła kuchnia. Więcej smaków - ebook/epub](/catalog/ebooki/0408179/040/cover/0/789223-n-a.jpg)
Kinga Paruzel |
Burda |
'Kiedy miłość, ciekawość i tradycja spotykają się z kulinarną pasją, powstaje smak idealny – taka jest moja książka. Stanowię dowód na to, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć w sobie kulinarne szaleństwo. Doprawiłam tę książkę miłością do jedzenia i pięknych obrazów. »Nie… zwykła kuchnia – więcej smaków« to nowe rozszerzone wydanie zawierające ponad 130 (w tym 30 zupełnie nowych) wyjątkowych... |
![Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia - ebook/epub [Jagna Niedzielska] Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia - ebook/epub](/catalog/ebooki/1099045/1253251/cover/0/bez_resztek-pascal-ebook-cov.jpg)
Jagna Niedzielska |
Pascal |
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? |
![Sekrety zielonych koktajli - ebook/pdf [Maria Pabich, Tomasz Pabich] Sekrety zielonych koktajli - ebook/pdf](/catalog/ebooki/0064702/006/cover/0/e_b14c.jpg)
Maria Pabich, Tomasz Pabich |
SELF-PUBLISHER |
„Sekrety zielonych koktajli” to książka, która uczy, jak jeść więcej warzyw i owoców. Aby przygotować pyszny, sycący i pełen witamin koktajl warzywno-owocowy, nie potrzebujesz skomplikowanych przepisów, trudnych do zdobycia składników albo drogiego blendera. W naszej kuchni lubimy stosować przepisy, które są zdrowe, a przy tym szybkie w wykonaniu i wyśmienite w smaku. Dlatego zakochaliśmy się w koktajlach... |
![Potrawy z grilla. Kuchnia polska - ebook/epub [O-press] Potrawy z grilla. Kuchnia polska - ebook/epub](/catalog/ebooki/93157/146595/cover/0/potrawy_z_grilla_kuchnia_polska-artemis-ebook-cov.jpg)
O-press |
Artemis |
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na coraz bardziej modne w Polsce... |
![Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima - ebook/epub [Marcin Molik] Jak smakuje rok Wiosna. Lato. Jesień. Zima - ebook/epub](/catalog/ebooki/1137441/1292927/cover/0/jak_smakuje_rok-zwierciadlo-ebook-cov.jpg)
Marcin Molik |
Zwierciadło |
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food – trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące aromaty... |
![Księga Szefów Kuchni - ebook/epub [] Księga Szefów Kuchni - ebook/epub](/catalog/ebooki/84525/99854/cover/0/ksiega_szefow_kuchni_okladka_800_1385935720.jpg)
Burda Książki (dawniej G+J Gruner +Jahr) |
Księga Szefów Kuchni to absolutnie wyjątkowa książka kucharska. Szesnastu najlepszych w Polsce mistrzów kulinarnych prezentuje w niej autorskie przepisy na dania oryginalne, wykwintne i smakowite. Dopełniają je porady i kolorowe zdjęcia potraw. To kuchnia pięknie podana i stworzona z pasji do gotowania. Może być wspaniałą inspiracją do przygotowania uroczystej kolacji, która wzbudzi podziw Waszych gości... |
![Zdrowe zielone proteiny - ebook/epub [Therese Elquist] Zdrowe zielone proteiny - ebook/epub](/catalog/ebooki/1158192/1337729/cover/0/zdrowe_zielone_proteiny-zwierciadlo-ebook-cov.jpg)
Therese Elquist |
Zwierciadło |
Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę roślinną? |
![Sztuka gotowania - ebook/epub [Niki Segnit] Sztuka gotowania - ebook/epub](/catalog/ebooki/00647124/006/cover/0/e_16xu.jpg)
Niki Segnit |
Buchmann |
Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków. Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak 'działają' przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie... |
![Dania z grilla - ebook/pdf [Opracowanie zbiorowe] Dania z grilla - ebook/pdf](/catalog/ebooki/0201087/020/cover/0/167059.jpg)
Opracowanie zbiorowe |
SBM |
Sezon na grillowanie trwa zwykle kilka miesięcy, lecz to nie problem dla smakoszy tego rodzaju kuchni. Przy odrobinie chęci i z pomocą odpowiedniego sprzętu grillować można przez cały rok! Dania z grilla to zbiór wyśmienitych przepisów na soczyste mięsa i ryby, aromatyczne warzywa, a nawet słodkie owoce przyrządzane na grillu. Zaprezentowane receptury na pasty i dipy z pewnością dopełnią smaku tych chrupiących posiłków... |
![Kuchnia śląska - ebook/pdf [Barbara Jakimowicz-Klein] Kuchnia śląska - ebook/pdf](/catalog/ebooki/0301215/030/cover/0/56078-kuchnia-slaska-barbara-jakimowicz-klein-1.jpg)
Barbara Jakimowicz-Klein |
Astrum Media |
Sprawdzone przepisy na smaczne i zdrowe potrawy kuchni śląskiej będą idealne dla każdego, kto docenia walory kuchni regionalnej. Pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie!
Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Kto z nas nie zasiadłby chętnie do stołu zastawionego tak wspaniałymi przysmakami? Niestety, śląskie dania coraz rzadziej pojawiają się w naszych domach... |
![Kuchnia wegetariańska. Smaki świata - ebook/epub [Arto der Haroutunian] Kuchnia wegetariańska. Smaki świata - ebook/epub](/catalog/ebooki/1167720/1347734/cover/0/285600.jpg)
Arto der Haroutunian |
RM |
Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. (…) Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków ziemi, aby zaspokoiły nasze pragnienie kulinarnej przyjemności. |
![Para w kuchni - ebook/epub [Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło] Para w kuchni - ebook/epub](/catalog/ebooki/04012269/040/cover/0/1181938-para-w-kuchni.jpg)
Karolina Szaciłło, Maciej Szaciłło |
Zwierciadło |
Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie... |
![Przetwory. Kuchnia polska - ebook/epub [O-press] Przetwory. Kuchnia polska - ebook/epub](/catalog/ebooki/93158/146596/cover/0/przetwory_kuchnia_polska-artemis-ebook-cov.jpg)
O-press |
Artemis |
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na przetwory z owoców... |
![Kuchnia w rytmie wege - ebook/pdf [Krynia Grudzińska] Kuchnia w rytmie wege - ebook/pdf](/catalog/ebooki/0205658/020/cover/0/140542.jpg)
Krynia Grudzińska |
Prema |
Krynia Grudzińska to artystka w kuchni. Łączy tradycję z eksperymentem. Jest odważna i otwarta na nowości. Jej liczna rodzina, to prawie sami wegetarianie. Na jedenaście osób, które zwykle zbierają się przy stole, jedynie trzy jedzą mięso. Dlatego pani Krynia ciągle wymyśla nowe, wege potrawy. |
![Wegańska kuchnia na codzień - ebook/epub [Richa Hingle] Wegańska kuchnia na codzień - ebook/epub](/catalog/ebooki/1164698/1344484/cover/0/361885.jpg)
Richa Hingle |
Purana |
Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki. Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających... |
![Krok po kroku z Robertem Sową - ebook/epub [Robert Sowa] Krok po kroku z Robertem Sową - ebook/epub](/catalog/ebooki/02035922/020/cover/0/206957.jpg)
Robert Sowa |
Edipresse Książki |
Robert Sowa znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. To książka, jakiej jeszcze nie było – ponad 120 autorskich przepisów Mistrza pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.
Dodatkowo przy każdym przepisie znajdą się symbole informujące o czasie potrzebnym na przygotowanie potrawy i stopniu trudności. Proponowane przepisy to wielokrotnie sprawdzone przez... |
![Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - ebook/epub [Agnieszka Jeż] Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - ebook/epub](/catalog/ebooki/0067362/006/cover/0/e_08zp.jpg)
Agnieszka Jeż |
Wydawnictwo RM |
Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak pejzaż społeczny niejednorodnej etnicznie Drugiej Rzeczypospolitej. Wyrosła z tradycji szlacheckiej, przechodziła gwałtowne przeobrażenia wymuszone nowymi warunkami ekonomicznymi, w tym pracą zarobkową kobiet, oraz rozwojem cywilizacyjnym. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy... |
![Fuckin Herring Dealers - ebook/pdf [Marcin Duda, Maciej Nawrocki] Fuckin Herring Dealers - ebook/pdf](/catalog/ebooki/00652632/006/cover/0/e_1rzy.jpg)
Marcin Duda, Maciej Nawrocki |
Fish Brothers |
Fuckin' Herring Dealers to 25 przepisów i opowieści o śledziach. Piszemy o śledziach na poważnie ale i z przymrużeniem oka, jednak zawsze z fantazją i smakiem. Nie boimy się eksperymentować. Pamiętamy o kulinarnych tradycjach, czarujemy nowe potrawy ale i odczarowujemy klasyki. Liczymy na to, ze miło Cię zaskoczy sieladka pod szuboj, sledzie w podwedzanych pomidorach, nasze nawiazania do kuchni zydowskiej i kresowej... |
![Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej - książka [Katarzyna Gubała] Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej - książka](/catalog/ebooki/004523/004/cover/0/wegekw.jpg)
Katarzyna Gubała |
Septem |
Wystarczy 15 minut w kuchni, żeby zjeść zdrowy i zbilansowany posiłek wegański.W książce Wege w kwadrans udowadniam, że dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znalazło się tutaj 125 zdrowych przepisów na potrawy, które można wykonać w kwadrans lub maksymalnie w pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy. Na własnej rodzinie przetestowałam... |
![Święta bez pszenicy - ebook/epub [Wanda Gąsiorowska, Marta Szloser] Święta bez pszenicy - ebook/epub](/catalog/ebooki/0307052/030/cover/0/130017-swieta-bez-pszenicy-marta-szloser-1.jpg)
Wanda Gąsiorowska, Marta Szloser |
Bukowy Las |
Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!
Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach... |